Followers

Monday, January 3, 2011

KEPENATAN menunggu ! benci !

aku nak kongsi sikit dengan korang tentang KEPENATAN aku . boleyh tak ? HAHA . tak boleyh pun , aku nak boleyh kan gak . HAHA . al - kisah , HUHU , macam nie cite nya , aku hari ni ade apointment dokter kat HOSPITAL SELAYANG . biase la , kene bangun pagi . apointment aku PUKUL 9.00 pagi . yang aku jadi kelam kabut sebab aku bangun kul 8.30 pagi . haa . memang mendapat la kan . dah la adik aku kejut aku bagai nak tercabut pintu . ape lagi , bangun mengejut la . HAHAHA . pedih gile mate aku . berair tak henti-henti . dah macam nangis pun ade . then aku turun bawah . loading jap . pedih seyh mate nie . aku nye jantung laju je berDUP DAP . TERKEJUT !! HAHA . then baru mandi bile dah ok skit mata nie .
macam nie la tadi air mata ku . pedih . merah je mate . bukan lawa cam nie la . nie contoh jek . HEHE .
then lepas mandi satu hal lagi , nak pilih baju , nak pegi HOSPITAL pun kene pilih baju ke ? HAHA . pelik dengan diri sendiri . sebab bukan ape , aku nak mudah kan prosses mengecek nanti , last-last aku pilih baju KEMEJE . senang sikit . sebab berbutang . kan .
hot tak aku pakai cm ni pegi hospital ? HAHA . buang tebiat . nie contoh je tw . aku nye simple jek . kemeje n suar jean .
then aku mintak tolong MAMA antarkan ke HOSPITAL  . then mama just berhentikan kat depan pintu . sume nye aku kene urus sendiri . hum . bosan nye la sorang-sorang kan . sume orang dengan keluarge masing-masing . tak apelah , mama ku tentu penat kan . tapi mama pesan balik sendiri . lagi la sedih . haish . tak pe . bila lagi nak berdikari . kan . tapi aku tak ade sen nak teksi . pinjam kat mama dulu 50 . then masuk la sorang-sorang kat dalam tu .
lonley jek . duduk dalam tu sorg-sorg . huhu . ;(

masuk-masuk aku terus pergi kat kaunter depan . tunjuk kat aku , then dye bagi no giliran untuk pendaftaran . punye la lawa no aku taw .1144 beb . tapi yang tak lawa tu . no giliran time aku amik tu baru 1115 . jauh tak jauh dengan no aku tu . mau lama aku tunggu sorang-sorang . heish .
kalau men kuda kompem menang punya lah . first prize lgi tu .HAHA
THEN disebabkan malas nak tunggu . aku pergi turun bawah . cari something too eat . but tak ade yang menarik . aku pun beli MAJALAH INTRENT dengan air 100 plus . guna duit mama bagi tadi . HUHU . mahal ou 100plus tu . RM 2.20 . botol kecik je pun . HUHU . hesuh ! telan duit tul . (kedekut tul aku ni kan).
majalah keluaran januari . beli la . best gak cite dye bulan nie . HUHU . promote beb !
sebelum aku naik semula . aku duduk kejap sambil bergayut . HAHA . nak bagi masa menunggu giliran tu tak terasa lama . HAHA , gayut punya gayut . tetibe aura no memanggil-manggil . HAHA . lalu aku menaiki tangga lepas habis bergayut telepon , bukan pokok yeh .
bergayut cam ni la , tapi aku duduk bukan mengering kat luar tu yeh . HEHE .
alhamdulillah , memang tepat jangkaan aku , no aku nak dekat dah . masa aku naik tu no dah 1137 . sikit je lagi . aku pun tunggi sedikit mase dalam 5 minit cam tu la . no aku ni panggil seperti "satu satu empat empat kaunter satu" ulang balik selama 2x . HAHA . aku pun dengan penuh bergaya dan seronok no aku dah sampai , menuju ke kaunter 1 . duduk dan bagi kad kat akk kat kaunter tu , yang marah nya aku , lama betul proses pendaftran tu ye . rupenye masalah teknikal . computer lembab . HAHA . last-last akk tu suh pergi kaunter 6 untuk amik no untuk jumpa dokter . sebelum tu tak lupe beb , kene bayar 5 ringgit . HAHA .
melabur duit nie ha . kalau tak boleyh beli topap . HAHA .
aku pun pergi ke kaunter 6 , letak kad aku kat kaunter tu , tapi tak sapa pun layan aku . panas tul . lama tu aku duk terpacak cam orang bodoh . heish ! last-last ada akk nie tegur , " ye dik , nak apa " aku pun cakap la nak nombor . then dye amik kad aku then suh aku tunggu nama kene panggil dulu baru dye bagi no . kene tunggu lagi ...... adeh ..... penat seyh menunggu jek ..........
boleyh jadi cam nie aku kalo lame-lame tunggu . HAHA
lama tak lama gak la , baru dye panggil nama aku " FATIN HIDAYU " . aku pun ke depan dan amik no . nak taw no aku berapa ? mungkin ade ONG kot . HAHAHA . NO aku 6062 . lawa kan . tapi tu la , nak tunggu tu yang berbulu tu . leyh baca habis taw buku intrent tu . pe daa . lembab tul . 


 . 2 jam kemudian .

"ting tong" , bunyi screen no . yeah ! sudah tibe no ku . HAHA . bilik 63 . lawa kan . HAHA . cepat la beli no , kalo ONG kasi kongsi la .HAHAHA . aku masuk la bilik tu , dokter laki la , heish . tak encem lak tu (deman gler aku) . dye tanye pasal perkembangan aku pe sume . then bile aku cakap dye leyh mengadap komputer . panas tul hati aku nie . layan FACEBOOK ke pe dokter nie . HAHAH . then dye leyh tanye aku same ade nak cek or tak ? soklan pe tu ? ko dokter ke aku yg dokter ? marah la nie kan . aku cakap la , better cek , sbb sy nak tahu sy dh sehat ke belum . heish ! dah la tunggu lama , dapat dokter bengong cam nie . dye suh aku baring then cek2 . time dye cek tu , aku dh menjerit , tapi dye ckp tak ade ape . abis aku jerit knp ? tak kan aku gile kot .
dah macam muke baby nie tdi aku jerit . bengang nye ! dye leyh cakap tak ade ape ! ngok !
then dye ckp aku still kene wt susulan , tapi tak perlu lg kat hospital , just kat klinik biase . 6 bulan sekali . HAHA . BEST ! tak perlu aku nak kene pegi sana dan mengadap dokter2 bodo . AHAHA . aku lebih suke swata dri kerajaan . event mahal , tpi serve baik , ni tak , taw la singgit or ringgit bayar , jangan la teruk sangat layanan tu . mengadu kunk kat pedana menteri baru tahu , HAHAHA . Then dye suh tunggu luar kejap untuk dye bagi surat supaya aku g klinik cek pe sume . then tunggu la dalam 10 minit . heish . dye bg surat , mc n kat aku . nasib bek dye bg mc . aku dh lepas 2 kelas sebab duduk dalam nie tunggu no . HAHA . penat kan . dah la ade 4 klas ary nie . aku settle sume tu dalam 12.15 pm . balik lum tentu sempat nak pegi , lagi pun dah mc . alang-alang tu CUTY ! AHAHAHHA ! kuar dari sana terus cari teksi .
style tak teksi nie ? HAHA . tapi aku tak naik pun teksi nie , nek teksi yang biase kat MALAYSIA nie je . HAHAH .
nasib baik ade teksi kat depan hospital nie , tak susah-susah nak cari . tapi yang tak beznya , sampai uma aku dah telan rm11 beb ! MAHAL TU . hehe . skunk ekonomi gawat . kene berjimat cermat . HAHA . 

P/S: skunk aku dah sampai uma dan nak tidur ! bye ! enjoy cuti ari nie . HAHA




2 comments:

amoi kechik said...

hahaha . best , klakar .. nakk terkencing bace bendi nie ohh . hihi . :DD

yuyu cupink said...

hahahaha . bengang ou time nie . tenshen jek . hahahaha / jgn la terkencing yan . nnt basah katil tu . hahaha