Followers

Saturday, December 11, 2010

TIPS menjaga CINTA sejati ;)

nie ilmu terbaru aku dapat . bagi yang sedang mengalami masalah untuk menjaga cinta korang . cuba lah tips nie . mungkin berguna . semoga korang sentiasa bahagia dengan pasangan masing2 . ;p


tips nya adalah . .


1.korang carilah pasangan yang sesuai . maksudnya , korang carilah yg biase2 saja . sekarang ramai yg nak cari yang kacak or cantik , nak yang berduit . mgkin duit itu penting . tp adakah korang btl2 sygkan pasangan korang sebab cinta dan bukan sbb duit ? bg yang memilih dari segi rupa , no body perfect ok . so , terima saja kekurangan pasangan msing2 . cinta tak kenal harta atau rupa . huhu . 

sweetkan mereke ;p

2.jangan gelojoh . yg ni agak open sikit . maksud nya jgn mudah melakukan hubungan yg sumbang dlm hubungan korang . takot korang kecewe gler lepas putus nnt . ye la . ramai yg mengalami mslh nie . so , sape2 yg blm mengalami nye . jgn gelojoh2 k . HEHE . nk tggu kawin . HAHA . aku lak yg gatal lebih ;p

gambar hiasan . utk gurauan . tpi mmg kelakar pic nie . HAHA

3.cuba tutup mulut . mesti korang tertanya2 kan . HEHE . maksud nya , jgn la korang cerita kat kwn2 korang pasal kelemahan pasangan korang . dan selalu berahsia supaya dpt menjaga perasaan msing2 . setengah menganggap BERAHSIA tu mcm tak jujur tapi sebnrnya ada kebaikan utk menjaga haty masing2 . cara mcm nie untuk mengelak konflik dlm perhubungan . 

gler la . top secret . HAHA . so , simpan mcm suatu dokumen penting .;p

4.terima seadanya . so , korang paham kan . terimalah pasangan korang seadanya . sma ada ketika sedang bercinta , baru kawin or bulan madu . jgn korang buang pasangan korang bile mereke sudah tidak sama seperti waktu mula2 korang knl . tips bg org yg sudah berkawin , selalu lah wt dinner MALAM . HEHE .

so , bila pasangan korng jadi cm nie . jgn la buang mereke k. ;p

5.jadi pemerhati . korang kene lah selalu memberi perhatian dan ambil berat pada psgn msing2 . selalu memahami nya dan ni juga mengelak kan pasangan berlaku curang atau melakukan penipuan . wah ! dah cm polis aku nie . HAHA .

haa . bahaya bila dah jdi cm nie . jgn smpai terlepas pandang . ok .;p

p/s:tu jek la yg tips aku blh bg . yg len xleyh sbb aku sndri xamal kan . HAHA . ENJOY .;P

2 comments:

wan ewang said...

bajet2 je lalala

yuyu cupink said...

nk kondem org nmpk . sebok je la ! dari dye . kosong ! huh !